האם בעיה? או להתעלם?

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

18/04/2016 | 17:53 | מאת: דן

שלום לפעמים ( נדירות אמנם )שאוכל ומרוכז מול הטלויזיה שמרים את הראש לצפות :מרגיש , בעיקר עם זה פרי מיצי, שהנוזל פתאום יורד לריאות. כמה שיעולים ומסתדר . 1) האם אפשרי בכלל שירד ויכנס נוזל לריאה??? האם יכול לגרום לבעיות?? 2) כבר עשרות שנים לא מסוגל לבלוע תרופות כדורים בשלמותם .לא הייתי צריך .אבל עכשיו קרוב 70 צריך סידן . חייב לשבור . למה זה קורה? האם יש דבר כזה גרון צר? 3)ופה מתחילה שוב בעיה של שנים .כל זיז חד מדי או קליפה חדה או חלק חד של מצה שלא נלעסה מספיק פוצעת לי את הגרון. ומרגיש שבוע כאילו כאב גרון של צינון -ועובר . יש לך עצות למצב ותודה מראש על כל התשובות

18/04/2016 | 20:21 | מאת:

1. זה לא מגיע לריאות אבל זה כנראה מדגדג את הכניסה לקנה הנשימה. לא נורא. תאכל ותשתה בתנוחות רגילות ולא מול טלויזיה. 2. רפלקס בליעה רגיש שמגיב לא טוב לכדורים גדולים. זה עדיין נורמלי. תחצה אותם או שתדחוף פנימה לחלק האחורי של הלשון ואז תבלע. 3. דברים חדים פוצעים! עדיף להמנע ו...להרטיב מצות בפסח.