חולה עם "זנקר"

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

09/05/2015 | 18:04 | מאת: חולה לא בריא

יש לי זנקר. לפני שנים נותחתי אנדוסקופית ב"שיבא" והייתה הטבה לזמן מה.נכון להיום, ע"פ צילום ובטח לפי ההרגשה, הסעיף גדול עם כל התופעות הידועות.אז לקחו סיכון מסוים עם ההרדמה הכללית, היום, עקב אי-ספיקת לב קשה, מחלת ריאות עם הרבה שיעול וליחה, שהזנקר עוד יותר מגביר, ועוד כמה צרות,לא רוצים לשמוע על הרדמה כללית.אני בן 70 והשאלה האם נחרץ גורלי "לחיות" עם זה או יש משהו לעשות בתנאים אלה. ההפרעות רק הולכות ומחמירות. תודה רבה

15/05/2015 | 01:02 | מאת:

זה נכון שמצבך הרפואי נשמע לא פשוט, אבל גם לחיות עם זנקר גדול זו בעיה רצינית. האם פנית שוב לשיבא להתייעצות? יתכן שאפשר לנסות שוב פעולה אנדוסקופית (בספק). ממליץ לך להתייעץ גם עם כירורג ראש וצוואר מנוסה. האם היית אצל קרדיולוג להערכה טרום ניתוחית? אולי הסיכון אינו כה גדול כפי שאתה חושב?