בעיות בבליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

22/04/2015 | 22:30 | מאת: חן

שלום רב ד"ר לפני כארבעה חודשים התקררתי היה אודם קל בגרון נזלת ושיעול עם ליחה .יום לאחר שההתקררות חלפה הופיע כאב נורא חזק בצוואר שהקרין לראש מלווה בבחילות גוש ליחה תקוע בגרון בוצע צילום עמוד שדרה צווארי רנטגן יצא תקין.בדיקת נוירולוגית וסי טי ראש תקין. בדיקת נשיפה חיידק אליקובקטר טופל באנטיביוטיקה טיפול משולש .גסטרוסקופיה ממצאים בקע סרעפתי 5 ס"מ ודלקת בבצל תריסתריון רופא הגסטרו המליץ על אומפרדקס לחודש שלא עזר בכלל לאחר בדיקת נוספת המליץ להפסיק אומפרדקס וקבע שיש לי בעיית חרדה ועליי להמשיך בירור אצל רופאת משפחה. רופאת משפחה שלחה לא.א.ג שבדק אותי עם סיב אופטי וראה אריטונאידים והשליבה האחורית היפרמיים ובצקתיים אמר שזו תמונה שיכולה להתאים לLPR רופא הגסטרו טוען בתוקף זה חרדה ..אני סובלת ארבעה חודשים מתחושות שמזון נתקע בגרון תחושת גוש ליחה שמטייל בגרון .יש לציין אינני סובלת מבעיות חרדה רופאה פסיכיאטרית אומרת שלא ניתן לבסס אבחנה של חרדה או בעיות נפשיות לפני תום בירור רפואי מרגישה שאני נופלת בין הכסאות ולא יודעת לאיפה לפנות וסובלת מאוד..יש לי תור למרפא בליעה בבית החולים לעוד חודש האם במרפאת בליעה ניתן לאבחן את הסיבה לבעיה? האם ייתכן זה מעמוד שדרה צווארי או מבקע סרעפתי ? אודה לחוות דעתך

23/04/2015 | 09:50 | מאת:

התופעות שאת מתארת שכיחות ובדרך כלל נרגעות עם הזמן. בצקת אריתנואידים ושליבה אחורית הם ממצאים מאוד לא ספציפיים שלרוב לא מעידים על כלום. כמובן שצריך להשלים בירור במרפאת בליעה, כדי לשלול דברים לא שגרתיים. מסכים עם הפסיכיאטרית שקודם צריך להשלים בירור רפואי לפני שקובעים אבחנה של חרדה.