בדיקת מנגנון בליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

22/08/2014 | 20:30 | מאת: גלי

שלום רב, בעת אכילה, אני מרגישה שנתקע לי מזון בלוע בצד שמאל. פניתי לרופא א.א.ג שהיפנה אותי לבדיקת תפקודי בליעה בבית חולים - בדיקת FEESST נמצאו שאריות פרינגיאליות לאחר שתיית חלב ומרקם גבינתי אשר מתנקות לאחר שתייה מנקה. בעקבות הבדיקה הומלץ לבצע בליעת באריום - הדגמת מנגנון בליעה. חזרתי עם תוצאות הבדיקה לרופא א.א.ג. בקופ"ח והוא היפנה אותי לצילום ושט. האם צילום ושט (עם בליעת בריום) הוא צילום בריום - הדגמת מנגנון בליעה? האם הופניתי לבדיקה הנכונה? צילום הושט שעשיתי ארך כ - 5 דקות. שתיתי נוזל וצולמתי. ושאלה נוספת מי מטפל בבעיה זו? רופא א.א.ג. או רופא גסטרו? תודה

23/08/2014 | 22:52 | מאת:

מי שמטפל בזה זה גם אא"ג וגם גסטרו, תלוי מה הגובה של הבעיה - לוע זה אא"ג, ושט זה גסטרו, ובאמצע יש חפיפה.. מכיוון שאין בידי את הפענוחים של הבדיקות שעשית, וכדי למנוע בלבול, תפני את השאלות האלו לרופא אא"ג שראה את בדיקת ה FEEST ואת בליעת הבריום ותשאלי אותו למה צריך עוד בדיקה.