קשיים בבליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

28/07/2014 | 20:37 | מאת: אורי

שלום ד"ר, שמי אורי, בן 19. כבר כמה שנים טובות אני סובל מבעיה מלחיצה שאיני יודע להגדירה, אך אוכל לתארה כאן: לפעמים כשאני בולע (אוכל מוצק או נוזלים - הכל) אני מרגיש שפתאום השרירים משתתקים ולא מאפשרים לי לבצע את הפעולה בהסיסית של הבליעה. לא פעם אני קופץ במהלך הארוחה, כשאני 'מביא עם הלשון' את האוכל, וממש בדיוק כשאני צריך לבלוע - אני משתתק וכמעט נחנק. אני יודע שזה נשמע מוזר, אבל הבעייה הזו מאוד מטרידה אותי ואשמח לתשובה. אציין כי אני לא סובל מבעיות נפשיות, מחלות כרוניות\נפשיות ואיני נוטל כדורים. תודה ויום טוב.

01/08/2014 | 19:14 | מאת:

הדרך הכי טובה לעזור לך להבין מה הבעיה ואף להרגיע היא שתגיע למרפאת אא"ג/בליעה ולעבור בדיקה מקיפה של הלוע והגרון.

25/10/2014 | 21:19 | מאת: גבי

רציתי לדעת האם הבעיה שלך נפתרה? אני חווה בדיוק את מה שאתה מתאר, כבר כמה חודשים..בבדיקות שעשו לי (החדרת סיב אופטי דרך הגרון), וכן אולטרסאונד גרון, שום דבר לא התגלה...ניגשתי כבר לכמה רופאים ואף אחד לא רצה להמשיך לבדוק את הנושא. אני חווה חרדה גדולה סביב הנושא ולא יודעת למי לפנות..אשמח אם תוכל להגיב.. תודה רבה, גבי

25/10/2014 | 22:00 | מאת: אורי

לצערי לא הזדמן לי לשאול רופא, אבל אני יכול לומר שהבעייה לא נפתרה. שמתי לב שכשאני חושב על זה בזמן הארוחה זה קורה יותר. אולי הפחד הוא זה שמשתק? או שיש פה משהו מעבר, פיזי ולא נפשי? אשמח לתגובות ומחשבות ממך.