קשיי בליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

30/03/2014 | 22:07 | מאת: יואב

שלום, אני בן 25. לפני כחודש התחילו לי בעיות בליעה. התופעה קרתה לאחר יומיים של התקפי צרבת התחושה היא שאני לא בולע טוב את האוכל וחלק ממנו נשאר בלוע (לא מרגיש אותו בחזה אלא בלוע). לעתים זה גורם לי לשיעול בזמן אכילה. כמו כן במהלך היום אני מרגיש מעין יובש בלוע ושהוא נדבק למשהו ויוצר מעין ואקום שגורם לי להרגיש כאילו יש לי משהו תקוע בו חשוב לי לציין שאין לי כאב גרון, אני לא צרוד ולא מזיל ריר. במהלך החודש האחרון ביצעתי מס' בדיקות: 1. אצל רופא אא"ג שהסתכל עם סיב אופטי דרך האף ולא זיהה שום דבר חריג 2. גסטרוסקופיה שבמהלכה התגלה אצלי חיידק ההליקובקטר פילורי וכרגע אני בטיפול משולש אנטיביוטי (בנוסף הושט נמצא תקין וגם התרסריון) מה יכול להיות ההסבר לכך? כמו כן, מה אתה ממליצה לי לעשות? זו תופעה מאוד מטרידה שפוגעת לי באיכות החיים. חשוב לי לציין שיש ימים שזה יותר מורגש ויש ימים שפחות. היום למשל זה מורגש. המון תודה יואב

07/04/2014 | 00:15 | מאת:

האם אתה בלחץ נפשי מוגבר? פעמים רבות זו הסיבה ואם הלחץ יורד אז גם הבעיה חולפת. אם לא כך הדבר, והבעיה נמשכת, יש לפנות למרפאת בליעה לצורך בדיקה יותר מדוקדקת של מנגנון הבליעה, בצילום אנדוסקופי או בשיקוף.