ענבל או לוע נפוח

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

23/11/2013 | 09:21 | מאת: ירון א

שלום רב אני בן 42 ולא ידוע לי על בעיות בריאות (בקיצור בריא) אתמול בלילה התעוררתי בהרגשה שתקוע לי משהו בגרון הרגשתי חנק ניסיתי להוציא ליחה כי חשבתי שזה מה שתקוע שם ותוך כדי הענבל(אם זה השם)עלה לי מעל הלשון וכשהסתכלתי ראיתי שהוא ממש גדול נבהלתי מאוד פחדתי לחזור לישון שתיתי קצת תה ועכשיו כבר בוקר ואני פשוט מרגיש שהוא נפוח ומפריע לי זאת פעם ראשונה שזה קורה רציתי לדעת מה זה ? אם זה חמור וצריך בדיקת רופא דחוף ? או שסתם התקררתי וזה יעבור לבד ? או אולי איזה טיפול פשוט ?

23/11/2013 | 21:11 | מאת:

בד"כ זה קורה בגלל אחת משתי סיבות - תגובה אלרגית למשהו, ואז תיתכן נפיחות במקומות אחרים בגוף. אפשרות שניה שכיחה לא פחות היא נחירות חזקות במיוחד שגורמות לנפיחות בענבל. יכול להיות אחרי לילה של ארוחה כבדה, אלכוהול או ללא סיבה מיוחדת. בשלב ראשון אפשר למצוץ קרח ולשתות מים קרים. אם לא חולף וממשיך להפריע יש לגשת לבדיקת רופא אא"ג.

24/11/2013 | 08:46 | מאת: ירון א

תודה רבה עזרתי לי מאוד והרגעת אותי אני יודע שיש לי בעית נחירות ובאמת אכלתי ארוחה כבדה באותו לילה אז שוב עזרתי לי מאוד זאת הפעם הראשונה שלי פה בפורום אני ימשיך את הטיפול אלך לבדיקה זה כבר פחות נפוח אבל עדיין יש הרגשה שזה לא רגיל זה רק היום השני ואתמול ישנתי טוב אבל אני מפחד מזה לעתיד תודה רבה

09/12/2015 | 11:20 | מאת: אלון ט

בוקר טוב . התעוררתי בבוקר עם ענבל נפוח . ראיתי את התשובה הקודמת . הלילה באמת אכלתי ארוחה כבדה וגם שתיתי בירה ושמפניה . מה הצפי לירידה בנפיחות ? מכון שאני כרגע נמצא בחו"ל בפגישת עבודה . האם יש דרך לזרז את הירידה בנפיחות ?

19/04/2015 | 18:23 | מאת: אייל

ענבל ו/או גרון נפוח ! גם לי זה קרה , לא הבנתי מה זה עד שראיתי במראה ( הייתי בבית מלון בניו יורק ) לבד ! נבהלתי נורא ! בחיים לא קרה לי חשבתי זהו ,, ואז נעצרתי ועשיתי חושבים שתיתי מיים עם קרח וכך נרגעתי ! וכשהגעתי לארץ הייתה דלקת גרון חריפה וקיבלתי אנטיביוטיקה והנה שוב אני בקליניקה לאחר מס חודשים עם אותה תופעה בעסה !!

22/04/2017 | 08:18 | מאת: כואב לי שאני בולע

אתמול עשיתי על האש עם חברים ובערב הכל היה כרגיל ובסדר יותר מאוחר שחזרתי הביתה אז התחיל לכאוב לי הגרון שאני בולע עכשיו שקמתי בבוקר וניסיתי להסתכל במראה אז ראיתי שבתוך הפה בלוע נראה לי יש נפיחות אז מה לעשות

03/07/2018 | 23:49 | מאת: מוטי

הכלב שלי ליקק לי את הגב ואחרי כמה דקות ישתעלתי ועיניים צרבו והענבל נהיה ארוך ומפריע לבליעה, מה עושים?