בליעת אוויר

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

11/10/2013 | 00:37 | מאת: נמרוד

שלום, כבר מספר שנים שיוצאים לי מן גרעפסים מוזרים כאלה (אני לא יודע אם לקרוא להם גרעפסים, זה יותר בכיוון של שיהוקים/גירגורים, שכן אני לא מרגיש שהאוויר יוצר כמו בגרעפס רגיל, כמו כן לפעמים אני מרגיש את זה גם באוזניים), המצב הזה הוא לאורך כל היום אבל מתגבר אחרי ארוחות, במיוחד ארוחות גדולות. השאלה שלי היא האם יכול להיות שאני בולע אוויר? יכול להיות שבכל בליעה, כולל של רוק, אני בולע כמויות גדולות מדי של אויר שעולות למעלה וגורמות לתופעה? חשוב לציין שלפני כשנה וחצי עברתי ניתוח FESS בסינוסים לאחר כמה שנים טובות שלא נשמתי כראוי מהאף, כך שיכול להיות שיש קשר בין הדברים. עוד נקודה שחשוב לי לציין - אני אכן מרגיש בכל פעם שאני בולע שהבליעה מאוד מאומצת. לא מלווה בכאב או משהו כזה, אבל בהחלט לא טבעית לדעתי.

11/10/2013 | 09:40 | מאת:

בהחלט יכול להיות שאתה בולע אויר, ואולי זה גם קשור לשיפור בנשימה האפית. זה הסיבה שזה עולה אח"כ למעלה ומגיע גם לאוזניים. מה לעשות עם זה..? אין לי תשובה חד משמעית, אבל תנסה לעצור את הנשימה לשניה לפני ואחרי שאתה בולע, לא לשאוף אויר ממש בסמוך לבליעה. אם לא עוזר - תפנה לבדיקת גסטרו. בהצלחה.