מה עובר עלי?

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

06/10/2013 | 12:52 | מאת: שיר

שלום רב אני בת 38 בריאה בד"כ אך לאחרונה משהו מאוד לא נעים עובר עלי. זה התחיל לפני מספר שבועות וזה קורה לי כמעט בכל ארוחה, במיוחד כשהאוכל יבש יחסית(לחם, סלט...). מה שקורה לי, זה שכשאני בולעת- אז חלק מהאוכל לא נבלע ולאחר פעולת הבליעה אני מרגישה כאילו מתגלגל לו מזון מבלי שאני דחפתי אותו ללוע, וכדי שהמזון לא יחנוק אותי אני מבצעת בליעה באילוץ כאשר כדין לא התאוששתי מהבליעה הקודמת. הפעולה המאומצת הזו מביאה אותי לתחושה של כמעט מחנק, ודפיקות לב מואצות שאני מרגישה אותן חזק חזק. אני הגעתי למצב שאני חוששת מלאכול. אני משתדלת להימנע מאכילת לחם, קרקרים, גזר, או כל דבר שלא נבלע לי בשלמות. אני חוששת מאוד ולא יודעת למי לפנות. מאז שהתחילה לי הבעיה הזו אני גם לא מצליחה לבלוע כדורים. אני מרגישה שיש לי אי תאום בין פעולת הבליעה להעברת הכדור לבית הבליעה. הכדור כאילו נתקע לי בגרון כי הוא מגיע מעט לפני הזמן. עד היום הייתי נורמאלית לחלוטין. מצבי הנפשי שפיר (יחסית לאזרחי ישראל) ואני מרגישה שהתלונות שלי אולי מוזרות אבל אמיתיות לחלוטין. בתקווה שאקבל עזרה, ותודה מראש

11/10/2013 | 09:42 | מאת:

קודם כל תהיי רגועה. אלו תלונות מאוד שכיחות שהרבה אנשים עוברים דברים כאלו במהלך החיים, זה בד"כ זמני וחולף. לפעמים מתח/לחץ/חרדות מסיבות שונות גורמים לכך, ואם את מודאגת מזה זה עוד יותר מחמיר. למרות זאת אני מציע לך לגשת לבדיקת אא"ג ולעבור בדיקה מלאה כולל אנדוסקופיה של הלוע והגרון כדי להיות בטוחים שהכל בסדר.