אירוע מוחי-בית הבליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

13/01/2011 | 22:03 | מאת: מיכל

אבי עבר אירוע מוחי שבפגע בבית הבליעה ובנשימה. את הנשימה הצליח לשקם בזכות השיקום הנשמתי. מערכת הבליעה עדיין לא שוקמה והוא עדיין מוציא רוק וליחה כל הזמן. יש לציין שהוא לא יכול לדבר ומחובר לזונדה כבר יותר מחודשיים. היו נסיונות להאכיל אותו במוצרי חלב דלילים אך זה לא צלח, הוא הקיא וגם פלט. רציתי לדעת האם הזונדה לא מאפשרת לו להשתקם והאם במצב זה יש סיכוי שהוא יצליח להשתקם ולחזור לדבר. תודה, מיכל.

14/01/2011 | 09:16 | מאת:

שלום מיכל, זונדה באף גורמת לאי נוחות קשה ומהווה גוף זר בלוע, וקשה לשקם בליעה לאחר אירוע מוחי כשיש עוד גורם כזה שמפריע. במידה ואין התקדמות המאפשרת גמילה מהזונדה, הפתרון המומלץ בדרך כלל הוא התקנת גסטרוסטומיה (PEG), חור קטן בדופן הבטן דרכו מעבירים את צינור הזונדה ישירות לקיבה, ובאופן כזה משחררים את דרכי הבליעה העליונות מצינורות מיותרים. אם וכאשר יהיה מסוגל להתחיל לבלוע בעצמו, ניתן להוציא בכל שלב את הצינורית מהבטן, או להשתמש בה רק באופן חלקי. לגבי שיקום כללי של בליעה/נשימה/דיבור איני יכול להתייחס מבלי לבדוק אותו. צריך לבצע בדיקה אנדוסקופית ולהעריך את תיפקוד מיתרי הקול ויכולת השליטה בשרירים השונים של הגרון.