בעיות בליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

23/06/2013 | 11:56 | מאת: רונית

שלום רב לפני כ7 חודשים התחילו לי בעיות בליעה של מזון מוצק זה התחיל לאחר שנחנקתי בזמן שאכלתי בייגלה , הבעיה הלכה והופיעה לסירוגין.באותו הזמן חוויתי מתח ולחץ רב עקב עבודתי ועקב גילוי סרטן הלבלב אצל סבתי ז"ל. אנחנו ליווינו אותה בזמן מחלתה והדבר גרם למתח רב. התופעה מתבטאת בעיקר בכך שהמזון לא נבלע נלעס ונלעס ונשאר בפה..זה התחיל מיזה לאחר מכן הופיעו אפיזודות של צרבת ותקופה קצרה של בחילות שעברה, לא ממש הצלחתי לאכול תקופה,אבל היו תקופות שפתאום זה "השתחרר" כאילו "עבר" או עבר כמעט לגמרי וחשבתי שזה מאחורי. אבל זה כל הזמן חוזר, לאחרונה פניתי לנטורופטית ואני אוכלת דברים ספציפים, בריאים בעיקר שמתעכלים טוב יותר. עברתי לפני כחודש וחצי בדיקת גסטרוסקופיה. הרופא טען שלא הצליח לראות חלק מסויים כיוון שהיה כיווץ בוושט, חוץ מיזה הכל היה תקין. בנוסף מסיבה לא ברורה במהלך הבדיקה ניסיתי לתלוש את הצינור החוצה, וכנראה בגלל זה גם הוא לא ממש הצליח לסיים את הבדיקה.במכתב שנשלח עמי נכתב- כנראה בדיקת גסטרוסקופיה תקינהץ הרופא הציע לי לקחת לתקופה של שישה שבועות לנסיון...תרופה בשם lanton 15 מיליגרם פעמיים ביום. בשל חוסר הבהירות של הרופא, והבדיקה הלא מוצלחת כל כך החלטתי לא לקחת את התרופה. בנוסף היה שיפור משמעותי. כעת לאחר כחודש וחצי אני שוב סובלת מקושי בבליעה. אני כבר מיואשת לגמרי ומאוד מפחדת. אני רוצה לנסות לבדוק את הגרון אולי הבעיה שם. אשמח לדעתך הרפואית. תודה

23/06/2013 | 20:47 | מאת:

את כותבת זאת בצורה מאוד ברורה ונראה שהכתובת היא על הקיר - בבסיס הבעיה קיים מתח נפשי רב. התיאור מאוד מתאים. בכל מקרה ממליץ לך לעבור בדיקת אף אוזן גרון מלאה כולל סיב אופטי על מנת לוודא שהכל תקין בחלק העליון של מערכת הבליעה, וכן לשקול בדיקת גסטרו מלאה חוזרת אם הסימפטומים נמשכים. במקביל נסי לעבוד על דרכים להקלת הלחץ והמתח. בהצלחה :)