בעיות בליעה חמורות כתוצאה משיתוק מיתר

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

20/06/2013 | 09:37 | מאת: א

שלום, כחלק מטיפול בסרטן ראש צוואר בוצע ניתוח. מיתר קול אחד משותק.הסרטן חזר. בעית בליעה הוחמרה יותר,. קיים קושי רב בשתיית מים ובאכילה. אכילה ושתייה מלווים בשיעול רב. לפני טיפולים במחלה וחשוב שהגוף יתחזק ולא יחלש ולא ירד במשקל כתוצאה מבעיה חמורה זו(כרגע נחלש). מהם אפשרויות הטיפול בבעיה זו ואיזה טיפול מומלץ? האם חומר מסמיך מומלץ לפתרוו בעיית בליעה? איזה חומר? מתי בדיוק? האם רק לשתיה? האם זה מספיק? תודה.

23/06/2013 | 20:45 | מאת:

ניתן לטפל בבעיה זו! ניתן לגרום למיתר המשותק לשפר את המיקום שלו כך שהסגירה והשמירה על הגרון והקנה בזמן בליעה תהיה תקינה. זה מבוצע על ידי שתל או הזרקה ישירה של חומר מילוי לתוך המיתר. בינתים מומלץ באמת להשתמש באוכל מוצק בבליעות איטיות. בזמן שתיית מים - בכמות מדודה ובליעות קטנות, נסה להטות את הראש לימין, לשמאל או כלפי מטה בזמן הבליעה ותמצא את התנוחה שמונעת את השיעולים. אתה מוזמן להתייעצות בנושא הטיפול.