קשיי בליעה וליחה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

25/05/2013 | 21:36 | מאת: יוסי

שלום, בחודשיים האחרונים יש לי קשיי בליעה של מוצקים וכן ליחה מרובה בגרון. עברתי בדיקת סיב אופטי ע"י א.א.ג. - תקין. יש לי הרגשה כי המדובר בתוצאה של מתח מרובה(שאכן הייתי בו בתקופה האחרונה) משום שכאשר אני מרפה את שרירי הגב העליון ואת השריר המחבר את הכתף הימנית לצוואר (שעות של עבודה עם עכבר מול המחשב...)- יש הקלה רבה הן בבליעה והן בתחושת הליחה. האם יתכן כי מתח שרירי אכן יכול לגרום לתופעות אלו? יש לי תור לבדיקת גסטרוסקופיה. האם יש טעם לעבור בדיקה זו או שמא בדיקת הדמייה לא פולשנית תספיק? האם קיימת בדיקת הדמייה אשר יכולה לאבחן לחץ של שרירים על הוושט? תודה.

26/05/2013 | 16:02 | מאת:

מתח הוא סיבה שכיחה להפרעות בליעה במיוחד אם נלווה לכך מתח שרירים. אם תצליח להשתחרר מהמתח והבעיה תיפתר, אז אולי אפשר לוותר על בירור בכלל. בכל מקרה אם הבעיה אינה חולפת, ממליץ כן לפנות לרופא גסטרו ועל פי ממצאיו/המלצותיו להמשיך הלאה.