רפלקס בבליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

17/05/2013 | 20:25 | מאת: יובל

שלום מאז שאני זוכר עצמי שלום מאז שאני זוכר עצמי (היום בן 60)יש לי בעית ריפלקס בלוע בזמן בדיקת גרון,אצל רופא השיניים וכו'. לאחרונה התחלתי לחוש כך גם תוך כדי שחיה (שוחה כל ערב-חתירה הראש במים)כך שאני נאלץ לעצור את השחיה ולהוציא את הראש מהמים. א.האם יש קשר? ב.האם ניתן לעשות משהו?הבעיה בשחיה מפריעה מאד

18/05/2013 | 21:56 | מאת:

רפלקס בליעה ער הוא תופעה נורמלית, יש אנשים שאצלם זה רגיש במיוחד. נשימה דרך האף עם פה סגור יכולה לעזור, או תיאום טוב יותר של הנשימה עם קצב/סגנון השחיה. בהצלחה!