תסמונת זנקר

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

17/05/2013 | 07:55 | מאת: עמנואל

שלום,אני בן 54, מטופל בבעיות ריפלוקס, ולאחרונה עקב בעיות בליעה אובחנה אצלי תסמונת זנקר והמלצה לנתוח הסרת הכיס המיותר בוושט. בשיטוט בפורומים אני מוצא מעט מאד מידע. אני מבקש לקבל מידע נוסף ובעיקר המלצה היכן ואצל מי לערוך את הניתוח.(שכנראה אינו ממש דבר שבשיגרה...) תודה.

18/05/2013 | 21:50 | מאת:

מדובר במצב שהוא בד"כ שפיר, כיס באיזור החיבור בין הלוע לושט שנוצר בגלל רפיון הדופן. ישנן כמה גישות לטיפול ניתוחי: הגישות המסורתיות בצורה פתוחה דרך הצואר, לכריתה שלמה של הכיס או "תליה" שלו בכיוון הפוך כדי שלא יפריע. הגישה השניה הפופולרית יותר בשנים האחרונות היא אנדוסקופית, דרך הפה, באחת משתי צורות - בלייזר או במכשיר הנקרא stapler הכורת ותופר את דופן הכיס אל הושט. נכון שהמצב אינו מאוד שכיח אולם מצד שני אינו מסובך לטיפול וישנם מספר רופאים מנוסים בארץ בטיפול בבעיה זו. אתה יכול לפנות לכל אחד מבתי החולים הגדולים באיזור המרכז, אני אישית ממליץ על הגישה האנדוסקופית, במידה והכיס אינו ענקי. דרך אגב אם תכתוב "zenker diverticulum" בגוגל אני מתאר לעצמי שתמצא הרבה אינפורמציה. בהצלחה.

19/05/2013 | 20:33 | מאת: עמנואל

תודה רבה ד"ר להב.

23/10/2013 | 21:11 | מאת: XXX

האם ידוע לך על בתי חולים / רופאים באיזור הצפון המטפלים בסעיף ע"ש זנקר בגישה אנדוסקופית? חמי סובל מהבעיה ואנחנו מתקשים לקבל מידע בקופ"ח (כללית) למי עלינו לפנות על מנת לקבל טיפול, כשהעדיפות היא כמובן לטיפול אנדוסקופי