שאלונת

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

14/03/2013 | 17:10 | מאת: חדוי

יש לי שאלה שמציקה לי אני לא יודעת אם זה קשור אבל אולי.. אני די סובלת מצרבות ולאחרונה יש לי תופעה נורא מוזרה שאני אוכלת אז פתאום נבלע לי אוכל קצת בלי שליטה כמו מין שאיפה מהירה כזו זה קורה לי לפעמים ומה שקורה זה שנתקע לי פרורים שנורא מציקים וגורמים לשיעול וכד' זה קורה לי גם בשתיה וגם בבליעה של רוק אני יודעת שזה נשמע הזוי .סתם שזה קורה זה מפחיד לפעמים אתה יודע אולי איך מטפלים בכזו בעיה אני מציינת שאני במשקל יתר ושקדים גדולים בהתחשב בזה שאתה מביו מה שאני מתארת. אשמח לתשובתך

14/03/2013 | 22:23 | מאת:

במקרים לא שכיחים שקדים מאוד גדולים יכולים להפריע לתהליך הבליעה ויש לשקול הקטנה/הוצאה שלהם. באופן כללי נדרשת בדיקה אנדוסקופית של הלוע כדי לראות האם יש הפרעה לתהליך הבליעה. לא לא אמור להיות קשור לצרבת, תופעה שניתנת לטיפול על ידי תרופות סותרות חומצה והתאמת סוג המזון.