יקיצה מחנק

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

29/01/2013 | 11:36 | מאת: הרי

אני בן 56 לאחר אוטם לבבי לפני כ 15 שנה. לפני שני לילות התעוררתי 4 פעמים בזינוק מהמיטה עם חוסר יכולת לנשום למשך כחצי דקה. הרגשת המחנק השתחררה בהדרגה. גם בנמנום קל אחר הצהרים התעוררתי בהרגשת מחנק. אציין שבשבועיים האחרונים סבלתי משיעול אבל אין לי דלקת ריאות או בעיה נשימתית. מאחר וחששתי להירדם שמתי לב שלקראת שינה, בפרט כשהפה יבש והחלל מגורה בשל השיעולים קשה לי לבלוע את הרוק. האם ייתכן שאני נחנק מהרוק? זו פעם ראשונה שנתקלתי בתופעה. הופניתי למעבדת שינה בשבוע הבא. האם כדאי לבדוק בערוץ נוסף? האם יש סכנה במצבי? האם יש סיכון בהמתנה לשבוע הבא? האם יש דרך להקל על המצב עד לאבחון וטיפול? תודה.

30/01/2013 | 23:02 | מאת:

תופעות כאלו מוכרות ולרוב לא מסוכנות. יתכן ומדובר ב reflux של תוכן קיבה שגורם לסגירה זמנית של הגרון להגנה על דרכי הנשימה. אם זה קורה שוב תנסה להרגיע את שרירי הגוף ולא להלחם בתחושת המחנק והנשימה תחזור לעצמה. במקביל מציע לעשות את בדיקת השינה וגם לעבור בדיקת סיב אופטי על ידי רופא אא"ג