יכל להיות שניגרם נזק לקנה הנשימה?

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

30/12/2012 | 22:26 | מאת: חוה

שלום אני סובלת מיסמפטומים שהתחילו בקשיים בנשימה(זה מחמיר בזמן של כיפופ קדימה בזמן ישיבה למשל)זה המשיך בתחושת מועקה ושיחרור של הנשימה לאחר גרפסים,או מצב של גרפסים שניבלעים כלפי פנים חזרה לקיבה,בנוסף אני סובלת מישיעולים,עשיתי בדיקת אסמה ולא מצאו משהוא רציני(אני לא חושבת שזאת הבעיה)גם היה לי חידק בקיבה בעבר(וביצעתי גם בדיקת אנדוסקופיה),הנירולוג אומר שאם אין שום בעיה בקיבה או בריאות אז הבעיה היא במערכת העצבים המרכזית, השאלה שלי היא כזאת,כל זה התחיל בתקופה שהיתעמלתי בתרגילי פילאטיס היה שם תרגיל לשרירי הבטן הפנימיים שכניראה מפעיל לחץ גם על הנשימה והקיבה כי בזמן שביצעתי את התרגיל הרגשתי שאני ממש ניחנקת ולא נושמת ובעיכבות זה הפסקתי להיתעמל,השאלה שלי היא האם יכל להיות שניגרם איזה שהוא נזק (אולי עיקום כל שהוא)לקנה הנשימה,שבבדיקת קיבה אי אפשר ליראות?יכל להיות מצב כזה? תודה

02/01/2013 | 21:41 | מאת:

הסימפטומים יכולים להתאים לרפלוקס של מיצי קיבה לכיוון הושט ומשם לגרון. ממליץ להיבדק על ידי אא"ג וגם גסטרו. יתכן והפתרון יהיה בצורה של טיפול תרופתי קבוע והמנעות מתרגילים/תנוחות שמחמירים את המצב

04/01/2013 | 19:41 | מאת: חוה

אבל לא עולים לי שום מיצים לגרון ואין לי כימעט צרבות,וכשכתבתי שאני ניחנקת בנשימה לא היתקונתי שאני ניחנקת מישיעול או מימיצי כיבה(אין לי ריפלוקס אני יודעת בודאות),אלה כאילו הנשימה שלי נעתקת מעצמה כאילו אני לא מצליחה לישלוט בנשימה שלי,יכל להיות שזה משהו ב- oc2 או אני יודעת מה של הנשימה? ומה זה אא"ג איזה בדיקה זאת, ומאיזה רופא אני מבקשת הפניה לזה?