משהו תקוע בגרון

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

23/12/2012 | 16:58 | מאת: סיגלית

בת 63, בריאה. יש לי תחושה של משהו תקוע בגרון מזה זמן רב בעיקר בשכיבה, מאחר והדבר מלחיץ אותי זה מלווה גם בדפיקות לב מהירות ולפעמים גם בקשיי נשימה. רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת אקו לב שיצאה תקינה, ומאחר וסיפרתי לה שאני טיפוס מאוד דאכני היא החליטה שמדובר בסימפטום על רקע חרדתי ונתנה לי כדורים להרגעה לפני השינה. אני רוצה לציין שאני עושה המון ספורט ואין כל בעיות נשימה ואין לי את התחושות שציינתי לעיל, הדבר מתבטא רק בשכיבה או לפעמים בישיבה על כורסא. האם תופעה מוכרת או שעלי להמשיך בברור?

23/12/2012 | 22:44 | מאת:

שילוב של תחושת גוש בגרון, דופק מהיר והרגשת מחנק יכולים להיות סימפטומים של חרדה, וזה שאת בריאה וספורטיבית אפילו מחזק את זה. בכל מקרה ממליץ לפני ששמים כותרת מעין זו, להשלים בירור שכולל בשלב ראשון בדיקת אא"ג מלאה כולל סיב אופטי להערכת נתיב האויר והבליעה העליון. בדיקה קלה ומהירה שאני מקווה שתרגיע את חששותיך.