תחושת מחנק וגוש בגרון אצל ילדה בת 4

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

28/08/2012 | 21:04 | מאת: הגר

בתי בת ה4 אינה אוכלת כבר כחצי שנה והיא שוקלת 13 קג' כבר שנה וחצי ללא ירידה או עליה - יש לציין שהיא גבהה מאד אך המשקל אותו דבר. בחצי שנה האחרונה היא סובלת מכאבי בטן שבאים בגלים, כל שעה בערך וכשהיא אוכלת משהוא קטן היא אומרת שיש לה משהו חונק בגרון "יש לי כדור בגרון" היא הרבה עם טולעים במעיים והתרופה עוזרת למס' ימים בלבד. לאחר אישפוז של 5 ימים ב"דנה" לא נמצא דבר. יש לציין שעשתה אולט' בטן ובדיקות דם רבות כולל מעקב בגסטרו. לאן אני צריכה ללכת ואיזה בדיקות יש עוד לעשות?היא עצבנית ועייפה (בערך כמוני). האים יכול להיות לה באמת גוש בגרון?

08/09/2012 | 09:07 | מאת:

מבלי להכיר לעומק את המקרה, זה נשמע כמו משהו שצריך צוות שפועל ביחד - רופא ילדים, אא"ג, גסטרו ואולי גם פסיכולוג/פסיכיאטר ילדים. האם בוצעה בדיקת אא"ג בסיב אופטי גמיש? האם בוצעה הערכת מנגנון בליעה על ידי שיקוף עם בליעת חומר ניגוד?