קושי בבליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

24/08/2012 | 09:38 | מאת: עדי

שלום,אני בת 37 נמצאת בשבוע ה- 14 להריוני. מתחילת ההריון אני סובלת מתחושה כאילו משהו תקוע בגרון. לאחרונה, התחושה החמירה ובמיוחד כשאני מתעוררת בבוקר- אז אני מרגישה שאפילו מים אני לא מסוגלת לבלוע- ממש כאילו נתקע בגרון. התחושה היא כמו של עצם זר או איבר מיותר שנמצא בגרון. במשך היום זה קצת פחות גרוע, אבל עדייןנמצא שם. התחושה היא בלתי נסבלת. הרופאה אמרה, לא על סמך בדיקה, שיתכן שמדובר בריפלוקס במיוחד לאור העובדה לי בקע סרעפתי.האם אכן אלה התחושות שמעורר ריפלוקס? האם עלי לפנות לרופא אף אוזן גרון או לגסטרולוג? תודה

08/09/2012 | 09:02 | מאת:

שלום בהחלט יכול להיות שמדובר בתחושה על רקע רפלוקס המושפע מתנוחת הגוף במהלך השינה. נסי לישון עם הראש/פלג גוף עליון מורם יותר. אם אין שיפור יכול להיות שאת צריכה טיפול נגד רפלוקס, לפחות בזמן ההריון. מומלץ להתייעץ עם רופא גסטרו והגינקולוג שלך.

08/09/2012 | 09:19 | מאת: עדי