שאלה בעקבות בדיקת אולטרא סאונד צווארי

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

30/05/2012 | 22:25 | מאת: חנה

שלום רב, אימי כבת 75 עברה ניתוח להסרת בלוטת התריס בגין קרצינומה לפני 3 שנים. בבדיקת U.S. של הצוואר נצפה מירקם פרנכימה היפואקוגני ולא מספיק הומוגני בבלוטת הרוק תת ליסתית מימין עם אספקת דם מוגברת בהשוואה עם בלוטת שמאל. בבדיקה: בלוטות רוק נוקשות ובסונר מימצאים המצביעים על חוסר הומוגניות הדורש בירור. היא נשלחה ללקיחת ביופסיה. האם תוצאה זו מחייבת שמדובר בסרטן או יש אפשרות נוספת? נ.ב. עברה טיפול ביוד לפני שנה- טיפול משלים לאחר הוצאת בלוטת התריס. אימי לחוצה מאוד, ונשמח למידע. תודה רבה, חנה.

02/06/2012 | 22:22 | מאת:

שלום חנה התהליך המתרחש בבלוטת הרוק יכול להיות דלקתי או גידולי, וגם אז - הגידול יכול להיות שפיר ולא בהכרח ממאיר. חשוב להתקדם עם נטילת הביופסיה ובהתאם לתשובה לשקול כריתה של הבלוטה. קרוב לודאי שאין קשר בין המחלה בבלוטת התריס לבין המחלה בבלוטת הרוק. לפעמים הטיפול ביוד גורם לתגובה דלקתית בבלוטת הרוק, גם זהו מצב שפיר ולא מסוכן. בכל מקרה ממליץ להתקדם בבירור כפי שהומלץ.