כאב גרון בבליעה כיבים דחוף!!!

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

06/12/2010 | 20:26 | מאת: טל

אימי חולת סרטן ריאה מטופלת בכימו החלה לסבול בימים האחרונות מכאבי תופת בגרון. בבדיקה אא"ג נמצא שיש כיבים בגרון בוצעה אנדוסקופיה תקינה בגרון. ממצא של דלקת בקיבה. היא לא מסוגלת לבלוע מכאבים. מה ניתן לעשות להקל על הכאב? האם יש טיפול? תודה

06/12/2010 | 23:33 | מאת:

אם מדובר בכיבים או אפטות שניתן לראות אותם בפתיחה ישירה של הפה, אפשר למרוח עליהם חומר מרגיע כדוגמת עזרקאין ג'ל או Oracort E. ניתן למרוח עם האצבע או עם מקלון צמר-גפן. אפשרות נוספת היא לגרגר חומר מרגיע כדוגמת tantum verde. רפואה שלמה!