בעיות בליעה וכאבי גרון אחרי ניסיון להקיא

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

19/05/2012 | 12:17 | מאת: אליאן

שלום ותודה מראש, אני כותבת בשם חברה שלי. נתקע לה משהו בגרון וניסתה להקיא (פעם ראשונה שעשתה זאת) הכניסה את היד והרגישה משהו בסוף הלשון שקראנו באינטרנט כתוב מכסה הגרון אפיגלוטיס ואמרה שבתוכו יש כיס והכניסה בטעות את האצבעות גם לשם. מאז אותו מקרה היא מרגישה חנק בגרון שהיא אוכלת וגם כשבולעת את הרוק כאילו תקוע משהו. האם עשתה נזק רציני? האם האפיגלוטיס הוא גמיש שחוזר לעצמו. האם צריכה לגשת לא.א.ג או למיון? יש לה כאבים במיוחד שקמה בבוקר ובמשך כל היום. כשהיא מנסה לבלוע אוכל מתאמצת כדי שזה יכנס פנימה. יש לה גם הרגשה של כאילו המעבר נסתם והכל תקוע שם. משהו שקשה להסביר. מקווה שתרגיע אותה מכיוון שהיא מאד לחוצה. תודה רבה.

19/05/2012 | 15:30 | מאת:

כל מה שצריך לעשות הוא לגשת לבדיקת אא"ג. אם הכאבים חזקים או שקשה לנשום יש לפנות דרך חדר מיון, אם פחות דחוף אז לפנות לאא"ג בקופת החולים.

19/05/2012 | 18:28 | מאת: תודה, אבל לא ענית לי על שאלתי

אני יודעת שאני צריכה לפנות לרופא א.א.ג. אבל שאלתי שאלה ולא ענית לי עליה. פניתי לאתר לקבל ממך תשובה ולא שאפנה לרופא א.א.ג שזה במילא אני יעשה. לעניות דעתי, האתר הזה אמור לספק לי תשובה למה ששאלתי אחרת למה נועד האתר הזה? בכל אופן תודה.