הסיבות הגורמים לבעיות בליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

23/11/2010 | 23:04 | מאת: ריקי

שלום דוקטור להב רציתי לדעת מהם הסיבות או הגורמים לבעיות בליעה ואיך נהוג לטפל בהם ?

23/11/2010 | 23:50 | מאת:

שלום ריקי. בעיות בליעה נגרמות ממגוון סיבות - הפרעה במבנה הפה, הלוע והכניסה לושט, הפרעות בתיפקוד העצבי או הפרעות בתנועות השרירים. הטיפול תלוי בבעיה. בהפרעה מבנית ניתן לפעמים להציע ניתוח. בהפרעות שרירים ועצבים הטיפול הוא לרוב בהדרכת קלינאי/ת תקשורת מומח/ית לבליעה. דרוש צוות של רופא אף אוזן גרון וקלינאי תקשורת לצורך אבחון מקיף ובהמשך התאמת הטיפול בכל מקרה ומקרה.