בעיית בליעה?

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

02/01/2012 | 19:06 | מאת: תמי

ד"ר להב שלום, אני בת 29, בריאה, לפני כשנה שמתי לב שלעיתים קרובות בזמן האכילה אני נחנקת, או מרגישה שחלק מהאוכל עולה לחלל האף. לא ייחסתי לכך חשיבות מיוחדת אך לפני מספר חודשים הרגשתי שמצב החמיר. במקביל בבדיקה אצל רופאת אאג עם פייבר אופטיק אובחן רפלוקס (גם לפני שנה וגם כעת). בנוסף אני מרגישה לאחרונה כמעט מידיי יום תחושה ש"משהו תקוע" בגרון, ולעיתים קרובות התעוררתי בבהלה מתחושת מחנק באמצע הלילה. הבנתי שהתופעות האחרונות מאפיינות רפלוקס, וההתעוררויות אכן פחתו בטיפול אומפרדקס (20 מ"ג פעמיים ביום), אך התחושה של משהו תקוע בגרון לא. שאלתי היא האם יש קשר בין הרפלוקס לבעיות בליעה בזמן האוכל? (שנדמה לי שגם הן פחתו עם האומפרדקס). ושאלה נוספת - הופנתי ע"י רופאת אאג לבדיקת וידיאופלורוסקופיה. אני לא ששה לעשות אותה בגלל הקרינה, ורציתי לדעת האם ע"פ התיאור שלי זו אכן הבדיקה שכדאי לעשות כעת , והאם ישנן אלטרנטיבות או בדיקות אחרות? (יש לי הפנייה גם לגסטרוסקופיה, מאיפה כדאי להתחיל?) אני מתנצלת מראש על העומס, אך אני מרגישה מעט חסרת אונים ולא ממש יודעת לאן לפנות להמשך בירור. המון תודה מראש, תמי.

20/01/2012 | 19:00 | מאת:

את מתארת בעיה שיכולה להיות בשתי רמות - מעבר בין הלוע לאף ומעבר בין הלוע לושט. מכיוון שכך, בדיקת וידאופלואורוסקופיה היא הבדיקה הנכונה שכן היא מדגימה את מעבר המזון לאורך כל נתיב הבליעה ויכולה לזהות הפרעה בתיפקוד, מעבר מזון למקום הלא נכון או הישארות שלו בלוע לאחר הבליעה. ממליץ לעשות את הבדיקה הנ"ל ולהמשיך בהתאם לתוצאות. אם אינך בהריון הקרינה אינה כה משמעותית.

21/01/2012 | 11:37 | מאת: תמי

תודה רבה על התגובה! חשוב לי להדגיש שאני כבר לא מרגישה בכלל את התופעות הקשורות באכילה (מחנק או שהאוכל עולה), אך התחושה שממשיכה להטריד כל הזמן כמעט היא תחושה ש"משהו תקוע" בכניסה לגרון, ולעיתים קרובות גם תחושה שאני לא נושמת כמו שצריך, או שהאף סתום על אף שאינני מנוזלת. לכן אינני בטוחה שהבעיה אכן קשורה לבליעה. שוב המון תודה! תמי.