לאחר תאונה לפני 3 שנים פגיעת ראש אם שתי פירוכים

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

19/11/2011 | 18:55 | מאת: ד

אני מתלונן שבזמן בליעה בעיקר(חמוץ,מתובל,חריף,מלוח) בזמן דיבור,ובלי סיבה,נוצר חנק פתאומי,וקוצר נשימה,באזור הגרון התחתון,מיתרי הקול,אזור קנה הנשימה,וכניסה לבית החזה ( העיגול)נראה ב (ct חוליה מספר 5) התופעות לא קבועות בדיקת FEES נמצא צבר של מזון בוולקולות,סינוסים פיריפורמים מריחה של מזון ונוזל על קירות הפארינקס שלא מתנקה בבליעות חוזרות נוירולוגי-תפקוד אורומוטורי קושי קל בהפרדת תנועת לשון מלסת,רושם למרכיב דיספרקסי במנוחה פסיקולציות על הלשון בצילום מנגנון הבליעה-רושם ללחץ חיצוני על הושט העליון בגובה בלוטת התריס ( בלוטת התריס תקינה)

20/11/2011 | 00:59 | מאת:

אני מבין מהכותרת שמדובר במצב לאחר פגיעת ראש. הטיפול הוא רב מערכתי - אא"ג+נוירולוגי+נפשי והכי חשוב - התייעצות והדרכה מקלינאי/ת תקשורת מומחית לתחום הפרעות הבליעה. כדאי לפנות למרפאה להפרעות בליעה באחד מבתי החולים הגדולים/בתי החולים השיקומיים.