קושי בבליעה בוושת

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

13/10/2011 | 15:41 | מאת: אבי

אני בן 45, ללא בעיות רפואיות כלשהן בעבר. אימי נפטרה מסרטן כיבה. בחודשים האחרונים יש לי בעיות בליעה בושת של אוכל מוצק ויבש. האוכל ממש נתקע בושת באיזור מפתח הלב ולא יורד. כאילו שפעולות הושת האוטומטיות מפסיקות לתפקד. רק אם אני שותה מעט זה מעביר את זה. ולפעמים אפילו השתייה נתקעת יחד עם האוכל באותה נקודה. אודה לאפשרויות לאיבחון והמלצות

15/10/2011 | 21:23 | מאת:

שלום אבי, אתה מציין שתחושת התקיעה של המזון היא באיזור החזה העליון. מציע לפנות בשלב הראשון לרופא המשפחה ולבצע צילום שיקוף בליעה להערכת מבנה ותיפקוד ושט וקיבה. בהמשך ממליץ לפנות לרופא גסטרואנטרולוג כדי שישקול הצורך בביצוע גסטרוסקופיה לצורך תצפית לושט ולקיבה. רפואה שלמה!