בעיות בבית הבליעה ובריאות.

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

31/08/2011 | 09:31 | מאת: סיגלית

ד"ר יונתן להב, שלום. שמי סיגלית, אמי עברה לפני שנה אירוע מוחי. כל הצד הימני שלה משותק: בית הבליעה בצד ימין נפגע. היא לא מדברת, אוכלת בלנדר. מאז המצב מתדרדר היא כבר עשתה אספרציות כבר 4-5 פעמים ומתוך כך בבית החולים בלינסון בפתח תקווה אמרו שהיא חייבת חמצן תמידי מפני שגם הריאות נפגעו מהאספרציות. האם יש דרך לתת לה איכות חיים טובה יותר? איך אפשר למנוע אספרציות שזה כרוך בסיכון של מוות. איך לייצב את מצב הריאות ולתת לה לבלוע ולנשום כרגיל כדי שלא תסבול ותאבד כל צלם אנוש? אנא, תעזור לי בבקשה, אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות!

02/09/2011 | 15:46 | מאת:

שלום סיגלית אמנם לא בדקתי את אימך, אבל יתכן ושיתוק של אחד ממיתרי הקול גורם לתלונות. מצב זה גם גורם לפגיעה באיכות הקול וגם גורם לאספירציות חוזרות. אם זו האבחנה, ניתן לסייע על ידי הזרקת חומר מילוי למיתר שגם משפרת את הקול וגם מסייעת בבליעה. אני אומר זאת בהסתייגות שכן יתכן והבעיה יותר מורכבת, ויש פגיעות עצביות נוספות המצריכות טיפול יותר אגרסיבי למניעת אספירציה. במידה ותהיו מעוניינים בייעוץ מעבר לכך אתם מוזמנים להגיע למרפאתי.