קושי בבליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

25/08/2011 | 12:40 | מאת: אורטל

בשבוע וחצי האחרון קשה לי נורא לבלוע אוכל מוצק. לפני כשבוע גילו אצלי חיידק סטרפטוקוקוס בגרון ומאז אני מטופלת במוקסיפן נוזלי 2 כפיות 3 פעמים ביום(בגלל הקושי לבלוע). אני מרגישה הקלה בהרגשה הכללית אך עדיין סובלת מעצם העניין שאני לא יכולה לבלוע אוכל שהוא לא רך במיוחד או נוזלי (כמו:מרק,גבינה,שייק פירות וכדו'). מלבד זאת,אני מרגישה קצת ליחה ורוק מוגבר בפה. הייתי אצל רופאת משפחה וגם אצל אא"ג ושניהם לא הרגישו או ראו שום דבר חריג בבדיקה שבוצעה(מישוש הגרון והסתכלות שטחית פנימה-בלי אמצעי עזר כמו מצלמה).אני מרגישה שלא בוצעה בדיקה מספיק טובה וחוששת שזה לא יעבור. יכול להיות שזאת הצטברות של ליחה בגרון שגורמת לתחושה של משהו תקוע בגרון ובגלל זה מונע ממני לאכול כמו שצריך? חשוב לציין-אני חולת אסתמה קלה מגיל קטןואני מטופלת בטיפול מונע .האם מומלץ/כדאי לנסות ולקחת מוקוליט 250 ולראות אם זה בכלל מקל עליי בתחושה?ואם כן-באיזה מינון? אשמח לקבל תשובה בהקדם,תודה!

02/09/2011 | 15:25 | מאת:

מצטער על העיכוב, אם זה עדיין מציק לך וטרם עברת בדיקה מלאה, ממליץ לבצע בדיקת אא"ג מקיפה כולל סיב אופטי כדי לקבל תשובות מדויקות.