בעיות בבליעה לאחר הקרנות עמוד שדרה עליון

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

31/07/2011 | 12:54 | מאת: יעל

אימי חולה בסרטו שד גרורתי שהתפשט לחוליות עמוד שדרה עליון.כחלק מהטיפול ומתוך חשש ללחץ עיצבי היא עברה 10 הקרנות בתוספת טיפול בדקסהמתזון.ביום האחרון החל כאב גרון חד שבא לידי ביטוי בקשיי בליעה חזקים עד כי אפילו שתית מים כורכה בכאב חד. שאלתי היא האם תופעה זו יכולה לנבוע מהקרנות?באם כן ממה היא נובעת?מפגיעה עיצבית או דלקתית?בנוסף האם התהליך הוא הפיך באופן מלא?האם יש צורך במעקב של רופא א.א.ג? בקיצור כל מידע או הכוונה שלא להחמיר את הרע שכבר קיים יתקבל בברכה. בתודה

01/08/2011 | 17:44 | מאת:

ההסבר הסביר הוא בצקת שנגרמה באיזור הלוע כתוצאה מההקרנות. האפקט אמור להיות זמני ולהיות מוקל עם סטרואידים. אם היא לא שותה ואוכלת מקומה באשפוז עם מתן טיפול לוריד עד להקלת הסימפטומים, וכמובן דרושה בדיקת אא"ג אנדוסקופית מלאה לקבלת אבחנה מדויקת.