קושי רב בבליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

28/07/2011 | 22:47 | מאת: ענת

שלום, ביתי בת 10.5 ולפני חודשיים התחילו אצלה כאבים חזקים בגרון שהיו מלווים בצרחות שהיא לא נושמת ונחנקת. באותו רגע רצנו למוקד חירום ומאז אנחנו בבדיקות דם וריצות לרופאים ולא מוצאים כלום. עשינו לה us צוואר וראו אותה 2 רופאי א.א.ג ואמרו שהכל תקין, צילום חזה, א.ק.ג וכל מה שרק אפשר לתאר, הילדה ממשיכה לסבול למרות שההתקפים המטורפים עברו אבל עדיין לא מוכנה לאכול מזון מוצק אלא רק נוזלי ולא מפסיקה לומר שכואב לה (בלילה ישנה בשקט). חברה הציעה לבצע בדיקה שבה מוחדר סיב אופטי דרך האף ומגיע לגרון כי הילדה כל הזמן רוצה שיבדקו אותה וימצאו מה יש לה. הגעתי לרופא אך היא נבהלה ולא הסכימה לבדיקה. מה יש לילדה? אנחנו חיים בגיהנום והיא רזתה וזה ממש קשה לראות אותה כך, תודה.

29/07/2011 | 22:38 | מאת:

אין להתפשר על הבדיקה בסיב אופטי - אין כל בעיה לבצע את הבדיקה בכל גיל עם מספיק סבלנות וקצת אלחוש מקומי. בהתאם לממצאים (או היעדר ממצאים) יש להמשיך הלאה לגסטרוסקופיה אצל רופא גסטרו ילדים, הדמיה בצילום CT וכו'. US למשל זו בדיקה פחות חשובה בהקשר הזה. במידה וכל הבדיקות יהיו תקינות יהיה צורך לבחון גם את המרכיב הנפשי. אם הילדה יורדת במשקל לא הייתי מחכה.

07/08/2011 | 16:37 | מאת: מירי

הבת שלי מגיל 8 סובלת מאכלזיה עברה ניתוח מיוטומיה עוד שתי הרחבות והיום מחוברת בבית למכונת הזנה כאשר המיוטומיה הראתה שהכל תקין ורק בדיקת וידאופלואורוסקופיה מראה עמדון של אוכל מוצק בושט תחתונה האם אתה יכול לעזור לי? מירי