בעיה בבית הבליעה והוושט

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

28/11/2010 | 23:41 | מאת: יהודית

שלום ד"ר להב אני יהודית בת 71 כחודש וחצי אנילא מצליחה לאכול דברים מוצקים , ירדתי במשקל 6 ק"ג ע"פ המלצת א.א.ג עשיתי בדיקת ct ושם נמצאו ממצאים של בלוטות לימפה מוגדלות וע"פ ביופסיה שנעשתה נאמר על dysphagia hoarsensess מה המלצתך.? ליי לעשות התופעה הזאת מלווה בהתקפות של שיעול קשה מה ניתן לעשות תודה ויום נפלא

29/11/2010 | 00:49 | מאת:

שלום יהודית. מתיאוריך עולה שמשהו מפריע למעבר המזון לושט וגורם להקדמת קנה לושט ומכאן השיעול. ציינת שנלקחה ביופסיה - מה היתה התשובה הפתולוגית? המושגים שהזכרת משמעותם קשיי בליעה וצרידות, אבל מה שחשוב זה לחתור לאבחנה מהירה ולטפל בהתאם. אשמח לעזור אם תמסרי לי יותר פרטים.

29/11/2010 | 16:34 | מאת: יהודית

שלום ד"ר להב ותודה על תשובתך המהירה אם יש אפשרות אני אשלח לך את הניירת במייל או בשיחת טלפון בנתיים אני ארשום את מה שצויין בדף הביופסיה וכך כתוב : אבחנה ופרטים קליניים: dysphagia hoarsensess תאור מקרוסקופי : מספר קטעי רירית בגודל 0.2 עד 0.5 ס"מ fragments of intestinal type adenocarcinoma (positive forcdx2 cytokeratin 20negative forcytokeratin 7 )mostprobably of metastatic origin גסטרוסקופיה בושט העליון במרחק 19 ס"מ מקו השיניים ועד מרחק 23 ס"מ תהליך תופס מקום עם רירית בלתימכוייבת , מוקשה - צילום , ביופסיה מעבר לקיבה ב 30ס"מ מקו השיניים בקע סרעפתי קיבה תקינה בקשה ד"ר אני סובלת מאוד שיעול ללא הפסקה אני יוצאת מדעתי אני זקוקה לעזרה ואין לי עם מי לדבר או למי לפנות תודה