בעיות בליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

26/05/2011 | 22:11 | מאת: יוני

אני בן 33, בריא בד"כ, סובל בתקופה האחרונה מבעיות בבליעה: תחושה שקשה לי לבלוע והאוכל נתקע בגרון, ומדי פעם אירועים בהם נתקע אוכל בגרון באופן ממשי ומורגשת תחושת חנק המלווה בשיעול עז עד ליציאת המזון התקוע ותחושת שחרור. לאיזה רופא מומלץ לפנות או אילו בדיקות יש לעשות?

29/05/2011 | 20:00 | מאת:

תתחיל מרופא אף אוזן גרון שיבצע בדיקה בסיב אופטי כדי להעריך את נתיב הבליעה העליון. אם אין ממצאים יש לבצע צילום שיקוף מנגנון בליעה וגם להמשיך בדיקה אצל רופא גסטרו.