בצקת לא סימטרית לרינגוסקופיה עם ביופסיה

דיון מתוך פורום  צרידות

27/11/2016 | 23:41 | מאת: שמואל

מזה שנים אני סובל ממיתרי קול בצקתיים על רקע שימוש לא נכון במיתרי הקול ולפי רופאים מסוימים בגלל רפלוקס וכן תקופות של כ10 שנות עישון. .מזה כשנה הפסקה בביקורת שגרתית הפנה אותי א.א.ג. ללרינגוסקופיה עם ביופסיה על רקע אי סמטריות בבצקת וכמו שאמר הרופא כי "הגיע הזמן לטפל בזה" הרופא בדק אותי במרפאה מסודרת עם וידיאו סטרבוסקופיה לשאלתי אם חושש לגידול טרום ממאיר או משהו כזה אמר לי שלא ולשאלתי למה לטפל בזה אני מסכים לחיות גם עם קול צרוד ענה לי "כזה דבר אני לא משאיר בגרון " מה אתה אומר ? יש עדיפות לאיזה מחלקה פתלוגית החומר מועבר [האם יש בזה התמחות מיוחדת]?

04/12/2016 | 23:57 | מאת: שמואל

מחכה בקוצר רוח

10/12/2016 | 23:19 | מאת:

אם הרופא שבדק אותך משוכנע (עד כמה שניתן) שלא מדובר בממאירות, ומדובר במומחה מיתרי קול שביצע סטרובוסקופיה - אז אין הכרח בניתוח, אלא אם זה מפריע לך בקול או בנשימה או אם אתה מודאג. אם הרופא מחליט להוציא את זה כי הוא לא בטוח שזה לא ממאיר - אז כדאי לבצע את הניתוח. לא יכול להמליץ לך על מכון פתולוגי ספציפי, לרוב זה נקבע על פי קופת החולים שלך או חברת הביטוח שלך.