האם יש סיכון, ומהו, בבדיקת סטרובוסקופיה קשיחה דרך

דיון מתוך פורום  צרידות

20/09/2016 | 19:37 | מאת: יונתן

שלום האם קיים סיכון כלשהוא לנזק לקנה הנשימה או לוושט בבדיקת סטרובוסקופ קשיח דרך הפה? ואם כן מהו הנזק האפשרי? מהו המתקן הדומה לדיסקית הסטטוסקופ שמבקשים מהמטופל להחזיק בידו ולהצמיד לצוואר' לשם מה? ומהו המתקן ש מחברים בקליפס לצווארון החולצה בזמן הבדיקה ,לשם מה?. חן חן

25/09/2016 | 03:16 | מאת:

סטרובוסקופ קשיח נמצא בזמן הבדיקה בתוך הפה והלוע בלבד ולא עובר עמוק יותר מאזור בסיס הלשון, לכן אין סיכון כלשהו לקנה הנשימה או לושט. שני המתקנים שהזכרת - הקליפס לצווארון או מתקן המזכיר סטטוסקופ- אלו הם מיקרופונים המקליטים את תדר הקול של הנבדק, כדי לסנכרן אותו עם התמונה לצורך קבלת צילום וידאו דמוי הילוך איטי של תנועת המיתרים. בחלק מהמכשירים החדשים המיקרופון נמצא מחובר כבר למצלמה.