בעיית צרידות קול נשי וגבוה

דיון מתוך פורום  צרידות

19/09/2016 | 19:50 | מאת: תומר

אני סובל מצרידות מאז שאני זוכר את עצמי. בצבא עשיתי בדיקה שהראתה שאין לי סגירה מלאה של המיתרים. עשיתי טיפול קלינאית תקשורת בצבא וזה עזר מעט.לפני מספר חודשים עבדתי עם בחורה שלומדת קלינאות תקשורת היא הקליטה אותי ונתנה למרצה שלה לשמוע. ההבחנה שלה היה מדויקת מבלי שהייתי צריך להיפגש איתה. היא טענה שיש לי כנראה בעיה שאין סגירה של המיתרים ואין ממש מה לעשות בקשר לזה. בתקופה האחרונה אני יוצא לדייטים וזה ממש מקשה עליי עניין הקול אני מאוד גברי במראה והקול שלי נשמע גבוה ונשי זה מוריד לי מהביטחון העצמי. ולעתים אני מקבל סירוב רק על סמך שיחת טלפון. האם יש משהו שאפשר לעשות בנידון ? ניתוח או על דבר שיעזור. תודה.

25/09/2016 | 03:14 | מאת:

חוסר סגירה מלאה של המיתרים אינה אבחנה מדויקת. אלא רק תיאור מצב שיכול לנבוע מכמה סיבות. נשמע שאתה סובל מאוד מהבעיה, ולכן אמליץ לך לעבור בדיקת סטרובוסקופיה קשיחה של מיתרי הקול כדי להבין מה הסיבה המדויקת לחוסר הסגירה ובהתאם לכך להמליץ על טיפול.