ממצאים בבלוטת המגן,תחושת חנקולחת וקול חלש מאוד

דיון מתוך פורום  צרידות

24/08/2016 | 22:56 | מאת: יניב

שלום ד'ר בן 57, עד לפני שנתיים עבדתי בסקרים טלפוניים,יום אחד עברתי מצב כמו התקררות,קיבלתי משאפים כמו QWAR100שלא עזרו לי ממש,תוך כדי זמן הופיעה אצלי צרידות והקול הישתנה ונחלש, עם הזמן הכל רק החמיר,נגשתי ל אאג בקופת חולים משם נשלחתי למרפאת בית חולים,בה אני בא למעקב כל חצי שנה, אין שיפור במצב הקול-האבחנה- DIAGNOSIS- LPRD DYSPHONIA VENTRICULARIS עברתי בדיקות US של הצוואר ,וזה מה שיצא-ממצא בבדיקה מתאריך1.12.14 בלוטת המגן:אונה שמאלית רוחב1.51 גובה1.59 עומק1.57 אינה מוגדלת, הודגמה קשרית הטרוגנית בקוטר0.57ס'מ בשליש העליון של האונה גבולותיה שמורים. בUSמתאריך 21.8.15 הממצא היה-הודגמה קשרית ידועה מבדיקה קודמת גודלה 0.73*0.53ס'מ גבולותיה שמורים. בUS מתאריך3.8.16 הממצא-אונה שמאלית- רוחב1.49 גובה1.58 עומק1.38 הודגמה קשרית הטרוגנית בגודל 0.87*0.46 גבולותיה שמורים אונה ימנית רוחב1.95גובה1.72עומק1.48 הודגמה קשרית איזואקואית בשליש התחתון של האונה בקוטר 0.45 גבולותיה שמורים סיכום-הודגמה קשרית ידועה באונה השמאלית של בלוטת המגן אשר גדלה במידה קלה ביותר בהשוואה לבדיקה קודמת קשרית איזואקואית באונה הימנית אשר מחקה את רקמת האונה ולא הודגמה בבדיקה קודמת TIRADS2 לפני כשבועיים מישהי הביאה לי חיבוק עוצמתי שהרגשתי שלוחץ לי מאוד על הגרון מאז אני מרגיש כל הזמן תחושת לחץ על הגרון תחושת חנק, בעבר ליפעמים הרגשתי כך אבל לא בעוצמה כזו ולא במשך ימים על ימים שאלותיי, מה פשר המימצאים?האם הקשריות האלה יכולות להביא לתחושת לחץ בגרון או תחושת חנק? כאילו שמישהו לופת לי את הצוואר את הגרון מה זה יכול להיות? ומה משמעות הקשריות האלה? מה זה DYSPHONIA VENTRICULARIS? איך מטפלים בזה במידה ויש טיפול? תודה

30/08/2016 | 21:11 | מאת:

הממצאים בבלוטת המגן אינם קשורים כלל לבעיה במיתרי הקול ולא גורמים לחנק וכנראה חסרי משמעות. תראה את זה לרופא ששלח אותך. האבחנה במיתרי הקול היא שאתה לא מצמיד אותם אלא משתמש במיתרים מדומים שנמצאים מעליהם. זו לא אבחנה מדויקת, כדאי לעבור בדיקה מלאה במרפאת מיתרי קול כדי להבין את מקור הבעיה.