בעיה בדיבור כבר כארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  צרידות

23/08/2016 | 20:36 | מאת: דניאל

(ד"ר יש לי תור אליך בקפלן לסוף נובמבר, אך שלושה חודשים ללא דיבור זה לא פשוט, אני מקווה לקבל רעיון כללי לגבי הבעיה לפני) מאז צינון לפני כארבעה חודשים (התחיל ב 14.04.2016), יש בעיות בדיבור. לאחר דיבור ממושך של כמה דקות הגרון נהיה מגורה ומגיעה תחושה של עייפות של מיתרי הקול (כמו התחושה שיש לאחר מאמץ קשה של מיתרי הקול) וקשה להמשיך לדבר. כמו כן יש ליחה לבנה-שקופה לעיתים קרובות. אין צרבת, אין שיעול, אין נזלת, אין כאב בבליעה או בדיבור (יש תחושה של יובש בגרון ועייפות של מיתרי הקול – לא כאב). שני רופאי אאג אמרו שהגרון אדום ומגורה, אף אחד מהם לא עשה בדיקת סיב אופטי למיתרי הקול. הרופא הראשון (ד"ר קלנדרוב) אמר שמדובר באלרגיה, שהנזלת מטפטפת לגרון ובעקבות זה הגירוי והבעיות בדיבור. נתן סטרונאז' ואלרג'יX לתקופה ממשוכת – לא חל שום שיפור. במפגש השני ד"ר קלנדרוב נתן המלצה לבדיקת סיב אופטי. סיכום של ד"ר קלנדרוב 13.05.2016 תלונות/סיבת הפניה: בן 23, היה מקורר לפני כחודש עם נזלת במשך שבועיים מאז שינוים בקול לא ידוע על מחלות כרוניות, לא ידוע על רגישות לתרופות ללא חום לא מעשן, לא סובל מצרבות בדיקה גופנית: אף--מעט הפרשה מימית, רירית אדומה, הגדלה קונכיות התחתונות, ללא גושים ופוליפים, מחיצה ישרה, נשימה דרך האף טובה לוע--שקדים לא מוגדלים, רירית בקיר אחורי תקינה אוטוסקופיה --תעלות בגודל תקין, ללא הפרשה, תופיות שלמות ובצבע רגיל צואר--בלוטות לימפות לא נימושה לרינגוסקופיה--אפיגלוטיס, סינוסים פיריפורמיים ובגדר הנורמה, אריטנוידים בצבע וגודל תקין, מיתרי קול בצבע רגיל, תנועתיות טובות, ללא צרידות, איזור סובגלוטי חופשי, נשימה ובליעה חופשיות הרופא השני (ד"ר אולבסון) אמר שהוא לא רואה סימן לאלרגיה, אמר שמדובר בחומציות שעולה וגורמת לבעיות – נתן גם סטרונאז' וכדורים נוגדי חומציות – לאחר חודש של השילוב לא חל שום שיפור. הדבר היה תמוהה בעיני מלכתחילה שכן לא חשתי מעולם בצרבת או בתחושת צריבה כלשהי. הבעיה העיקרית שהקול והדיבור הופכים להיות רגישים מאוד: לדוגמה לאחר בילוי של כ 40 דק' במסעדה (כלומר דיבור מעט חזק יותר מהרגיל בעקבות הרעש) – אבדתי את הקול לשבוע - לא יכולתי לדבר כמעט בכלל. חשוב להדגיש שמעולם לא חוויתי רגישות כלשהי בדיבור לפני – מעולם לא הצטרדתי (מלבד צרידות של צינון למספר ימים פעם בכמה שנים). כמו כן, הבחנתי שכאשר אני מאמץ את מיתרי הקול (מה שגורר ימים שלמים לאחר מכן שבקושי אני יכול לדבר, כפי שתיארתי לעיל) בימים שלאחר מכן יש הרבה יותר ליחה מבדרך כלל. קיבלתי המלצות גם מד"ר קלנדרוב וגם מד"ר רוסו (באופן פרטי) לבצע בדיקה של סיב אופטי למיתרי הקול. אדגיש שוב (בתקווה שהדבר יעזור להבין מה מקור הבעיה) – אין צרבת, אין כאבים, אין שיעול, אין נזלת אין קושי בבליעה. הבעיה לא היתה קיימת לפני הצינון שפקד אותי בחודש אפריל. לפני הצינון הכל היה תקין ב 100%. לא שיניתי כלום בהרגלים שלי, לא באכילה לא במיקום לא בכלום.

24/08/2016 | 22:55 | מאת: דניאל

עדכון: בינתיים הלכתי לבדיקה אצל ד"ר יקי כהן, אחרי בדיקת דיבור לוע וסיב אופטי ד"ר כהן אמר שהכל תקין לחלוטין ב 100%. אמר שאני צריך להחזיר את הביטחון העצמי בקול שנפגע אחרי הצינון והמליץ לי ללכת לראות קלינאית תקשורת (אני שאני מדבר בצורה גרונית וזה לא טוב). כמו כן אמר שלשתוק זה דווקא לא טוב שכן במצב כזה אני מתרגל להמשיך לשתוק למרות שפיזית אין שום בעיה לרפא.