צרידות מעל שבוע וחצי

דיון מתוך פורום  צרידות

28/06/2016 | 14:06 | מאת: מורן נעים

דוקטור שלום, לפני כשבוע וחצי נעלם לי פתאום הקול באמצע היום, זה התחיל באותו היום בהדרגה ולמחרת כבר הייתי ללא קול בכלל... הלכתי לרופאת משפחה שלי והיא נתנה לי לעשות אנלאציות פעמיים ביום. עשיתי אנלאציות בבית ושהיתי כ5 ימים בבית בחופשת מחלה. הקול התחיל לחזור אליי. ביומיים האחרונים שוב פעם חוזרת לי הצרידות ועוד פעם הקול מתחיל להיעלם לי! התפקיד שלי בעבודה הוא מדריכת תוכנה, אני כל היום מדברת... אני ממש בסטרס ובלחץ כי התפקיד שלי דורש דיבור כל הזמן וזה מתסכל מאוד ששוב פעם הצרידות חוזרת לי.. האם אני צריכה לדאוג שזה משהו חמור יותר מסתם צרידות רגילה ?? אודה לתשובתך

02/07/2016 | 23:59 | מאת:

נדרשת חופשת מחלה מיידית של שבוע לפחות, במהלכה שתיקה כמעט מוחלטת. לאחר מכן לחזור לפעילות קולית בהדרגה. אם אחרי 3 שבועות עדיין הקול לא חזר לקדמותו מומלץ להיבדק במרפאת מיתרי קול.