צרידות מעבר לחודש אחרי התקררות ובדיקת גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  צרידות

26/03/2016 | 17:41 | מאת: טלי

שלום זה לא פעם ראשונה שאני סובלת מצרידות כשאני מקוררת או מצוננת טיפה. אלא שהפעם, כשהייתי עוד צרודה והגרון יבש, עברתי בדיקת גסטרוסקופיה שלדברי הרופאה לא אמור להזיק גם אם אני צרודה. כשבוע אחרי הבדיקה, הצרידות החמירה, נוצרה בצקת במיתרי הקול ואז כשהשתעלתי בלילה, נדבקו לי מיתרי הקול וטיפלו בי בסטרואידים לפתיחת האוויר כדי שאוכל לנשום. א.א.ג שהלכתי אליה אבחנה עם מצלמה אודם באיזור מיתרי הקול וטענה שזה ריפולוקס, על אף שאיני מרגישה שום בעיה מיוחדת מהקיבה. ונתנה לי כדורים להורדת החומציות ומשאף סטרואידי למשך כמה ימים. אין שיפור, קיים עדיין המאמץ בקול וליחה מעטה על המיתרים וקשה לי יחסית לדבר. האם הנתקף סטריאו שקיבלתי יכול להיות מהבדיקה שעשו לי ( לקחו לי גם ביופסיה) והאם יש טיפול אחר כי הטיפול שאני מקבלת בתרופות לא מרגיש שעושה משהו ומרגיש לי לא נכון.

26/03/2016 | 20:40 | מאת:

אם הצרידות נמשכת אחרי יותר מחודש, יש לעבור בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה של מיתרי הקול. כך ניתן יהיה לקבל אבחנה מדויקת. יתכן שהאירוע שקרה בלילה עם כל מה שבא בעקבותיו גרם לעליה במתח הכללי - וזה בד"כ מחמיר את המצב עוד יותר. לכן ממליץ לא לחכות ולגשת להיבדק כדי לקבל תשובות מדויקות ומרגיעות.