צרידות ממושכת לילד בן 10

דיון מתוך פורום  צרידות

15/03/2016 | 09:01 | מאת: מזל

הבן שלי הוא בן 10 ויש לו צרידות כרונית מזה חודשים יש לו כיחכוח גרוני רירית נודולים קטנים בשליש קדמי בצקת דיפוזית קלה של המיתרים , הילד חזר להיות מטופל אצל קלינאית קול ושותה כרגע כדורי אומפרדקס כבר שבוע אמור לשתות 60 יום . הצרידות עדיין נמשכת , השאלה שלי היא האם יש טיפול אחר להחזיר את הקול שלו בחזרה או שזה הטיפול היחיד שיעזור לו ?

16/03/2016 | 14:11 | מאת:

יבלות (נודולים) אצל ילד בן 10 הן דבר שכיח הנובע מנטיה לדבר בקול רם ולצעוק. כל עוד סגנון הדיבור אינו משתנה, היבלות לא ייעלמו. ריפוי בדיבור יכול לעזור בתנאי שהילד משתף פעולה ויש לו מוטיבציה לשינוי (האם יש לו?). הטיפול באומפרדקס לילד בן 10 למשך חודשיים אינו שגרתי. האם הוכח שיש לו רפלוקס ? מציע לבדוק אם זה מוצדק. בד"כ בגיל ההתבגרות עם התחלפות הקול אצל הבנים הבעיה מסתדרת. במקרים של הפרעה משמעותית עד כדי פגיעה בתיפקוד הקולי והחברתי ניתן לבצע ניתוח להסרת היבלות.