בצקת במיתר קול עם קושי בנשימה לזמרת..ממש בהול!!

דיון מתוך פורום  צרידות

01/12/2015 | 00:44 | מאת: ליאת

אתמול אובחנתי על ידי רופא א.א.ג עם סיב אופטי עם בצקת חמורה על מיתר שמאל, לאחר שהרגשתי שאני מאבדת את קולי. בהתחלה הרגשתי כאילו תקוע לי גוש אבק בגרון ואני משתעלת אותו החוצה. נאסר עליי לדבר או לשיר בשבוע הקרוב. הבעיה הכי גדולה היא שאני לומדת בבית ספר למוזיקה 4 ימים ארוכים בשבוע. זה כמעט בלתי אפשרי בשבילי. ניסיתי לחפש תרופות סבתא שיעזרו לי לזרז את ההחלמה ומצאתי כמה דברים: גרגור מים עם מלח,חליטת זעתר וג'ינג'ר, דבש עם בצל. השאלה היא אם הדברים האלו באמת יכולים לעזור..או ההפך?ומה עוד היית ממליץ לעשות? דבר נוסף, היום קמתי בבוקר עם צינון חריף,וכרגע מעט קשה לנשום. השאלה היא אם זה יכול לנבוע מאלרגיה או מהתקררות ואם כן אז איך מתנהלים במצב הזה?

01/12/2015 | 19:57 | מאת:

האם את מעשנת? האם תואר דימום במיתר הקול? את כנראה מצוננת וזה יכול לגרום לצרידות קשה אבל חולפת. מסכים להמלצת רופא אא"ג - שתיקה היא הטיפול המוצלח ביותר. כל השאר...עוזר לסבתא. בית הספר למוזיקה צריך להבין ולאשר. אם זה לא עובר אחרי שבוע מומלצת בדיקה חוזרת.

02/12/2015 | 00:22 | מאת: ליאת

שנית..אני לא מעשנת ולא נאמר שיש לי דימום. וזה לא שבית הספר למוסיקה לא מקבל את זה, לי פשוט ממש קשה עם זה..אני ממש בדאון. מעבר לזה מעט קשה לי לנשום ונורא קשה לי להשאר בפוקוס..זה ממש מלחיץ וקשה לי לתפקד עם זה. השאלה היא אם זה בסדר לעשות מה שהרופא אמר לי שהיא שתיקה ומים או שאני צריכה טיפול תרופתי או משהו נוסף שיסייע? בנוסף..חוץ מלדבר ולשיר אשמח אם תאמר לי אם יש עוד דברים שאסור לי עד שהבצקת תעלם?