אבדן קול

דיון מתוך פורום  צרידות

19/03/2011 | 00:58 | מאת: מיכל

אבי בן 64 והיה 37 שנים מורה. לפני כשנתיים יצא לפנסיה. לאחרונה החלה עוצמת הקול שלו לרדת עד כדי כך שבקושי שומעים אותו. עם הזמן המצב רק הולך ומחמיר. הבדיקות שנעשו: בלוטת התריס ובדיקה נוירולוגית שיצאו תקינות ובדיקת יבלות שלא יצאה חד משמעית אבל נאמר לו שיש חשש לייבלות. הדבר היחיד שעוזר לו זה שתייה של חליטת עלי דפנה. זה כמובן מקל באופן זמני אבל לאחר זמן מה הקול שוב יורד. שאלתי - ממה זה נובע ואיזה בדיקות נוספות כדאי שייבצע? האם יש פתרון סופי לבעיה והאם יש סיכוי שייאבד את הקול לחלוטין. אנו מאד מודאגים! אודה מאד לתשובתך, הבת מיכל

19/03/2011 | 19:31 | מאת:

הסיבה העיקרית לירידה בעוצמת הקול בגיל המבוגר, במיוחד אצל מי שהשתמש בקולו הרבה כמו מורה, היא דלדול של המיתרים וצמצום המסה שלהם (כפי שקורה ברקמות אחרות בגוף עם הגיל). הדלדול גורם לכך שהמיתרים לא מצליחים להיצמד בזמן ניסיון הפקת קול, ויש מספר שיטות לטפל בכך. אם הועלה חשד ליבלות אז הפתרון יכול להיות בהסרתן או בריפוי בדיבור. לצורך אבחנה במקרה של אבא שלך - ממליץ על בדיקת סטרובוסקופיה של מיתרי הקול.