ציסטה

דיון מתוך פורום  צרידות

17/03/2011 | 01:08 | מאת: נינה

שלום רב! אני צרודה מזה כמה חודשים והלכתי לפרופסור א.א.ג בבדיקה סטרובוסקופית ראה ציסטה על מיתר קול ימני הוא אמר שאין מה לחשוש ושצריך לעשות ניתוח על מנת להוציא את הציסטה היות ובאותה תקופה גילו לאבי סרטן נחרדתי נורא אך הפרופסור הדגיש שאין לי ממה לחשוש ושהוא לא נוהג לומר אף פעם ב-100% אך אצלי ב-100% זה לא מחשיד אך בכל אופן אני חרדה ורציתי לדעת.. אם ציסטה בעתיד עלולה להיות סרטנית? האם הניתוח מסובך או שעלולים לאבד לגמרי את הקול? הזכרתי שבאותה תקופה גילו לאבי סרטן ומאז יש לי מאין גולה בגרון והרגשה של מחנק האם זה מציסטה או שזה חרדה של תקופה לגמרי לא נעימה? בכבוד רב נינה

17/03/2011 | 12:25 | מאת:

שלום נינה, ציסטה בגרון אינה תהליך סרטני או כזה שיכול להפוך לסרטן (בהנחה שזה מה שיש לך ואני סומך על הפרופסור שאבחן נכון). ניתוח בידיים טובות יכול לפתור את הבעיה ולשפר את הקול. הניתוח אינו מסובך וההתאוששות קצרה. ציסטה בד"כ אינה גורמת לתחושת מחנק, ומאוד יכול להיות שהמתח הנפשי אליו נקלעת גורם לתחושת הגוש בגרון, שאופיינית למצבי חרדה. רפואה שלמה לך ולאביך!

20/03/2011 | 23:36 | מאת: נינה