צרידות קשה בהריון

דיון מתוך פורום  צרידות

09/02/2014 | 19:59 | מאת: רבקה

שלום רב, אני בשבוע 25 להריון וסובלת כחודש מצרידות קשה שגורמת לי לכאבי גרון לעיתים, מגבילה אותי מאד וגורמת לי לתשישות רבה. הייתי אצל א.א.ג שלא מצא ממש ממצאים (מלבד תחילת יבלות קלות) ושלח אותי לקלינאית תקשורת. עוד לא ביקרתי אצל הקלינאית, אך רציתי לדעת האם לדעתך יש קשר להריון? האם יש משהו נוסף שעליי לעשות? מה יכול לעזור לי? האם טיפול אלטרנטיבי מתאים למצב? האם יש הגבלות כלשהן בטיפול אלטרנטיבי בעקבות ההריון? תודה רבה!

11/02/2014 | 21:28 | מאת:

צרידות קשה/כאבי גרון/תשישות הקשורה להפקת הקול - כנראה שהיבלות לא קטנות או שהאבחנה לא מדויקת. ההריון עצמו לא מחמיר צרידות. תנסי קודם כל לאמץ את הקול כמה שפחות ואפילו לשתוק כמה שעות ביום. תתחילי את הריפוי בדיבור. כל טיפול, אלטרנטיבי או לא, שכרוך בשימוש בתרופות או בחומרים המוגדרים כתוספי מזון - יש להיזהר לפני נטילה בזמן הריון ולהתייעץ עם גינקולוג.