כחכוח בגרון ודימום ונפיחות במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

11/01/2014 | 20:35 | מאת: רוני

שלום, מזה מספר חודשים אני סובלת מכחכוחים רבים המתגברים במצבי מתח. לפני כחודש וחצי נעלם לי הקול ולא הצלחתי לדבר במשך מספר ימים. לפני כשבועיים קרה אירוע דומה ועברתי בדיקה וידאוסטרובוסקופית בה התברר שיש לי המטומה על מיתרי הקול והיפרטורפיה ניכרת שלהם, או כמו שהסבירו לנו בפשטות דימום ונפיחות רצינית של מיתרי הקול (מיתרי הקול המדומים הנפוחים מסתירים את המיתר האמיתי). הייתי מעשנת כשלוש סיגריות ביום אך הפסקתי כהמלצת הרופא, בכל פעם שאני מרגישה שעליי לכחכח בגרון אני לוגמת מים כדי להרגיע את האיזור וכבר שבוע שאיני מדברת. המצב לא משתפר והמים כבר לא מרגיעים. מה ניתן לעשות כדי להקל ולרפא את המצב והאם מותר לאכול ולשתות הכל? תודה רבה מראש

11/01/2014 | 21:30 | מאת:

דימום על מיתרי הקול נגרם בדרך כלל כתוצאה משימוש קיצוני בהם - צעקה/צרחה או דיבור ממושך מאוד, כחכוחים מרובים וכו'. צריך קודם כל להפחית את כל הגורמים האלו ובמקביל לעשות ככל שניתן כדי להפחית מתח נפשי המחמיר גם הוא את המצב. יש לשתות הרבה מים ולהפחית קפה/אלכוהול ומאכלים חמוצים וחריפים. מעבר לזה - מעקב אחת למס' שבועות במרפאת מיתרי קול, והמשך המלצות בהתאם לנסיגה/חוסר נסיגה של הממצאים.