שטף דם במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

12/12/2013 | 20:28 | מאת: אתי

שלום, לפני כחודש היה לי שימוש מוגזם באקונומיקה שהריח ממנו לא עבר לי מהאף רק אחרי כמה שעות, אחרי 5 ימים חליתי וההרגשה שלי היתה בסימפונות עם קול עבה מדי ללא נזלת, אחרי שבוע ימים החלה תחושה שמשהו תקוע בגרון, לאחר בדיקה של א.א.ג נאמר לי שזו אלרגיה, אבל בכל זאת לא עברה התחושה היום שוב הייתי אצל א.א.ג שאמר שיש לי שטף דם במיתרי הקול, האם יש קשר בי הדברים ולאן כדאי לי לפנות בגלל התחושה המרגיזה הזו? ואם היא יכולה להיות כתוצאה משטף הדם, חשוב לציין שמאתמול אני עם שיעול חנוק שבו שומעים "חצוצרה". והאם שטף הדם יעבור?

17/12/2013 | 16:25 | מאת:

באבחנה של שטף דם במיתר הקול ההמלצה היא לשתוק למשך שבוע ולתת למקום להחלים. השיעול יתכן וקשור לשאיפת האקונומיקה או לדלקת כלשהי וכדאי להתייעץ עם רופא המשפחה ולקחת משאף להרגעת השיעול. שטף הדם יעבור עם הזמן - יש לחזור לבדיקת אא"ג שבועיים לאחר האבחנה להערכת מצב.