צרידות מעל 4 חודשים

דיון מתוך פורום  צרידות

02/12/2013 | 08:57 | מאת: ענת

אני בת 30, מצב רפואי תקין. לא נוטלת כדורים. מזה 4 חודשים יש לי צרידות בקול. נבדקתי אצל 2 רופאי א.א.ג שלא ראו בעית בצקות/יבלות וכיוצ"ב אלא אי סגירת המיתרים בצורה תקינה, והמליץ לי על קלינאית תקשורת. טופלתי ע"י קלינאית, והדבר אולי הכניס אותי למודעות כיצד לדבר נכון יותר אולם הצרידות לא נעלמה. בערבים ובבקרים הצרידות כמובן חריפה יותר, כנ"ל גם אחרי אירועים ופעילויות עם מוסיקה.מה עוד אוכל לעשות או לקחת בכדי להעביר את הצרידות המתישה הזו? בנוסף, יש לי הרבה ליחה, כך שגם זה לא תורם לבעיה לחלוף. מה דעתך לגבי homeovox ומשאף סטריאואידים? שמעתי בכלליות ששניהם יכולים להקל? תודה מראש.

05/12/2013 | 20:07 | מאת:

לא בטוח שהתקבלה אבחנה נכונה. האם עברת סטרובוסקופיה בסיב קשיח כולל הקלטה בוידאו? זו בדיקת הבחירה במיוחד כשאין ממצאים חד משמעיים. לגבי טיפול הומאופטי אינני יכול להמליץ שכן זהו פורום רפואי. לגבי משאף סטרואידלי לרוב אינני ממליץ אלא אם הוכחה בצקת אמיתית חריפה של המיתרים.