דוקטור להב הנכבד

דיון מתוך פורום  צרידות

15/11/2013 | 15:44 | מאת: איילת השחר

אני בת 65 בריאה.ברשותך 2 שאלות: 1)יום אחד ללא כל ממצאים נוספים(כגון התקררות) נהייתי צרודה זה נמשך כבר 3 שבועות.הצרידות היא מוזרה.כאשר אני שותקת למשך כשעה הקול נהיה תקין אך כשאני מדברת שוב זה חוזר. מעולם לא עישנתי או שתיתי.כמובן שקבעתי תור לאאג אך זה יהיה רק עוד 10 ימים אני ממש דואגת.מה זה יכול להיות?אם זה ממאיר ניתן להבריא? 2)לגבי סטרובוסקופיה.הייתי רוצה לרכוש צינור חד פעמי.האם אוכל לקבל ממך אינפורמציה היכן אוכל לרכוש זאת? זה דוחה אותי וגם לא בריא (למרות החיטוי) להשתמש במכשיר רב פעמי. לתשובתך (המהירה בבקשה) אודה מאוד.

18/11/2013 | 23:22 | מאת:

1. ברוב המקרים לא מדובר במשהו מסוכן, ולרוב חולף, במיוחד אם זה הפיך. לא עישנת אז הסיכון למשהו מסוכן מאוד מאוד נמוך. 2. צינור חד פעמי אפשר לרכוש מחברות כגון דנאל ציוד רפואי. אבל לדעתי זה מגיע בחבילות של 20 וזה סתם יקר, לא נראה לי שזה מצדיק את זה. יש לי רעיון נוסף - תגיעי למרפאת מיתרי קול בה עושים בדיקה בסיב קשיח קצר דרך הפה ולא סיב אופטי ארוך וגמיש דרך האף. זה כמו להכניס מקל של רופא משפחה לפה והוא עובר חיטוי בין הבדיקות. חוץ מזה לידיעתך במרפאות החוץ בבתי החולים הסטנדרטים לחיטוי אנדוסקופים גמישים הרבה יותר קפדניים היום ממה שהיה לפני שנה או שנתיים, ובין בדיקה לבדיקה לפחות במקום בו אני עובד, המכשיר עובר סטריליזציה מלאה.